DÜNYATÜRKİYE

Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar birlik ve beraberliğimizden vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Çanakkale’de verdiğimiz mesaj neyse, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarımızda verdiğimiz mesaj da aynıdır. İster kendileri gelsinler, ister kuklalarını göndersinler, biz bu ülkeyi, bu vatanı kimselere bırakmadık, bırakmayacağız. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Toplantının hayırlı olmasını, milletvekillerinin başarılı bir hafta geçirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

Konuşmasının başında katıldığı son grup toplantısından bugüne geçen iki haftalık süreçte iştirak ettiği programlar ve gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde katıldığı programlarda, kadına yönelik şiddet konusu ile ilgili tartışmaları değerlendirerek görüşlerini kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

“STRATEJİK ORTAKSAN BİZİMLE BERABER YÜRÜYECEKSİN”

Konuşmasının devamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Afrin’le ilgili dün yaptığı ‘Kaygılıyız’ açıklamasına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? ‘Gelin burada bu terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz?” ifadelerini kullandı.

ABD’nin, terör örgütleriyle iş birliği yaparak DEAŞ’ı temizleyeceklerini kendilerine söylediğinde, ‘Yanlış yaparsınız, gelin bunu beraber yapalım’ dediğini ancak ABD’nin buna inanmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buyurun, şimdi PYD’sini, YPG’sini de, evet, bizim Mehmetçiğimiz, Özgür Suriye Ordumuz nasıl halletti işte orada. Bir taraftan Türkiye’ye ‘Siz bizim stratejik ortağımızsınız’ diyeceksiniz, ondan sonra gidip teröristlerle iş birliği yapacaksınız. İşte gerçek ortada, eğer bizimle stratejik ortaksan bize saygı duyacaksın ve bizimle beraber yürüyeceksin. Ve bizi aldatmaya kalktınız. Öyle bir öyle bir aldatmaca ki, hep söylüyorum, 5 bin tır, fazlası var azı yok, buraya silah soktunuz, 2 bin kargo buraya silah, mühimmat soktunuz. Biz sizden paramızla silah istedik, bize vermediniz; ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verdiniz. Bu nasıl ortaklık, bu nasıl dayanışma?”

“İKİ AYDA AFRİN OPERASYONU’NUN ASKERÎ SAFHASINI BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, sınırları ötesinden kendisine yönelen terör tehditlerine karşı artık tepkisiz kalmayacağını, terörü kaynağında yok etmeye kararlı olduğunu, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı’yla ilan etmişti. Bundan önce de sınır ötesi operasyonlarımız olmuştu. Ama bunlar daha ziyade, gir çık şeklinde, belirli bir hedefe yönelik nokta operasyonlar olarak cereyan etmişti” ifadelerini kullandı.

Bu operasyonun ardından bölgeden kaçan 160 bin Suriyelinin yeniden topraklarına döndüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin bölgesini PYD ve bu örgüte katılmış DEAŞ mensubu teröristlerden temizlemek için 20 Ocak’ta başlattıkları Zeytin Dalı Harekâtı’nda iki ay geçmeden şehir merkezinin kontrol altına alındığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların ve kılıç artıklarının temizlenmesi için Türk güvenlik güçlerinin ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının operasyonlarına bir müddet daha devam edeceğini açıklayarak, herhangi bir endişeye mahal bırakmamak ve bir sıkıntı yaşamamak için bunun olması gerektiğini söyledi.

Afrin’de terör örgütlerine yönelik operasyon başlattıklarında yaşanan şaşkınlığa ve estirilen havaya dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünü sürekli şişiren, sürekli büyüten, bölgede çok kanlı çatışmaların yaşanacağı havasını veren haberlerin yayılmaya çalışıldığını hatırlattı. Yine bu dönemde Batı ülkelerinin, ‘Afrin’e girmeyin’ demeye utandıkları için ‘Bir an önce operasyonu bitirin’ mesajları verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve iki ayda Afrin Operasyonu’nun askerî safhasını büyük ölçüde bitirdik” diye ekledi.

“SİVİLLERİN ARKASINA SIĞINARAK ANCAK BU KADAR DAYANABİLDİLER”

“Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. Bizim askerimiz, polisimiz, jandarmamız, istihbaratçılarımız, bölgenin öz evladı olan ÖSO mensubu kardeşlerimiz aslan gibi meydana çıkınca, PYD’li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. ”Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevzileri, korunakları, çukurları onlara mezar oldu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler. Kendileri orada yaşayan masum halka etmediklerini bırakmayanlar, bir de utanmadan, arlanmadan bizi sivillere zarar vermekle suçlamaya kalktılar. Hamdolsun, tüm iddiaları, belgeleriyle, ispatlarıyla, şahitleriyle, görüntüleriyle çürüttük ve bu iftiranın üzerimize yapışmasını engelledik. Şimdi, bölgeyi, oranın asli sahibi olan kardeşlerimiz için yeniden yaşanabilir hâle getirme çalışmalarına başlıyoruz” şeklinde konuştu.

“BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ BAYRAĞIMIZI İNDİREMEYECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Çanakkale’de verdiğimiz mesaj neyse, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarımızda verdiğimiz mesaj da aynıdır. İster kendileri gelsinler, ister kuklalarını göndersinler, biz bu ülkeyi, bu vatanı kimselere bırakmadık, bırakmayacağız. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Hangi bedeli ödetirlerse ödetsinler, inancımızın sembolü ezanımızı susturamayacak, bağımsızlığın sembolü bayrağımızı indiremeyecekler. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ demişti. Biz de diyoruz ki, bir daha İstiklal Marşı yazmamak için bu marşımızın mesajlarını zihnimizden ve yüreğimizden asla eksik etmeyeceğiz. Allah’ın bizimle birlikte olduğunu bilerek asla korkmayacağız. Şafaklarımızda yüzen Alsancak inşallah sonuna kadar orada dalgalanacak. Yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmeden Allah’ın izniyle bu ülkeye ne kimse el uzatabilir, ne de bu millete kimse zincir vurabilir. Hakk’a tapan milletimizin anasının ak sütü gibi helali olan istiklalini tehdit edecek kim olursa olsun çiğner geçeriz. 7-25 Aralık’ta çukur eylemlerinde, 15 Temmuz’da Cerablus’ta, Afrin’de işte yaptığımız budur” ifadelerini kullandı.

“BAZI HAİNLER HÂLÂ BU MÜCADELEYİ LEKELEMENİN GAYRETİ İÇİNDE”

Milletin ve sahada görev yapan güvenlik güçlerinin, bu mücadelenin özünü çok iyi kavradığını, görev alan tüm kurumların meselenin öneminin farkında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bazı gafiller, bazı hainler hâlâ bu mücadeleyi karalamanın, önünü kesmenin, lekelemenin gayreti içinde. Hamdolsun onlara en güzel cevabı milletimizin bizatihi kendisi veriyor” şeklinde konuştu.

Milletin ve devletin beka meselesi olan bu konuyu asla günlük siyasetin bir parçası hâline dönüştürmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla, Türkiye’nin iktidar partisinin genel başkanı ve yürütmenin başı sıfatlarıyla, üstlendiği görevleri gereği konuyu her platformda dile getirdiğini, gelişmeleri milletimizle paylaştığını, yapılacakların muhasebesini yine milletle birlikte yaptıklarını ve bütün bunların tabii olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Ama birileri niyeyse bundan rahatsız oluyor. Daha dün ‘Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyoruz’ diyenlerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi ne diyorlar? ‘Ordumuzu tebrik ediyorum.’ Öyle mi, ne oldu, hani Afrin’e girmemizi doğru bulmuyordunuz, ne oldu şimdi size? Hep manevra, bunların hayatı manevra… Daha dün ‘PYD terör örgütü değildir’ diyenlerin kim oldukları cümle âlemin malumudur. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler; siz PYD’yi ‘terör örgütü değildir’ diye açıklamadınız mı, yanındakiler bunu böyle açıklamadı mı? Biz PKK’nın bunların siyasi yan kuruluşu olduklarını belgelerle her yerde açıkladığımız hâlde siz aksini savunmaya kalktınız. İşte biz Afrin’de kimlerle savaştık? PKK’yla savaştık, PYD’yle savaştık ve evet onların bütün o yandaşlarıyla savaştık. 15 Temmuz’u, terörle mücadelemizi önemsizleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapanları milletimiz çok iyi takip ediyor ve ana muhalefeti de çok iyi takip ediyor.”

Afrin konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’yle müşterek sergiledikleri dayanışma ruhunu, ana muhalefet partisinin hazmedemediğini ve bu tavrı takındığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu çevreler doğrudan yapılan icraatlara karşı çıkamadıkları için karın ağrılarını, kafalarındaki sinsilikleri, dertlerini bizim nezdimizde şahsileştirerek anlatmaya çalıştılar” değerlendirmesinde bulundu.

“KENDİSİNE SAF OLARAK MİLLETİMİZİN KARŞISINI BELİRLEYENLER KADERİNE RAZI OLUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ok yaydan çıktı artık. Türk milleti üzerindeki asırlık külleri silkeleyerek kadim medeniyetinin inkişaf ateşini yeniden alevlendirmiştir. Bu yolda milletimizle birlikte olan büyük Türkiye’deki yerini alır. Kendisine saf olarak milletimizin karşısını belirleyen ise kaderine razı olur. Önümüzdeki denklem işte bu kadar basittir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Sevr’de bize Anadolu’yu bize çok görenlere cevabımızı İstiklal Harbimizle vermiştik. Şimdi de bize bir parçası hâline gelmeye talip olduğumuz Avrupa’yla, asırlara sari geçmişimizin olduğu Ortadoğu’yla, Kuzey Afrika’yla, Kafkasya’yla, hatta ata yurdumuz Orta Asya’yla kucaklaşmamızı çok görenlere cevap verme vaktidir. Türkiye’nin tarihin derinliklerine uzanan kardeşlik ve dostluk ilişkileriyle bağlı olduğu coğrafyalarla tüm ilişkilerini kesmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmaya ahdettik, ahdimiz var. Bunun için her fırsatta Afrika’dayız, bunun için her fırsatta Orta Doğu’dayız, Orta Asya’dayız, bunun için her fırsatta Avrupa’daki kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız. Bizi tecrit etmeye, uzak tutmaya çalıştıkları her yerde kendi imkânlarımızla, kendi şartlarımızla daha güçlü şekilde olmak boynumuzun borcudur. Bu süreçte bize düşen dik durmak, sağlam durmaktır. Milletimizin desteği arkamızda olduğu müddetçe Allah’ın izniyle biz bu saldırıların hepsinin de üstesinden geliriz.”

“ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLER UMUTLARINI 2019’A BAĞLAMIŞ DURUMDA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin desteği arkamızda olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle, biz bu saldırıların hepsinin de üstesinden geliriz. Türkiye’yi nasıl vesayetin pençesinden, FETÖ’nün tuzaklarından, bölücülerin senaryolarından kurtarmışsak, bundan sonrasını da, inşallah başaracağız. 2019 seçimleri, bu bakımdan çok önemlidir. Ülkemizin önünü kesmek, milletimizin zafer yürüyüşünü durdurmak isteyenler umutlarını 2019’a bağlamış durumdalar. Yeni yönetim sisteminin devreye girmesiyle, işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler, tüm güçleriyle 2019’a asılıyor.”

Kendileri açısından 2019’un şifresinin, yenilenme ve tazelenme olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu ülkede Ana Muhalefet Partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir, biz ise sürekli kendimizi yenilediğimiz için hep ileriye doğru gitmişiz. Dünya değişirken, Türkiye değişirken, milletimizin imkânları ve ihtiyaçları değişirken biz yerimizde sayarsak CHP’nin durumuna düşeriz” sözlerine yer verdi.

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.