DÜNYAENERJİTÜRKİYE

26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, ikinci kurucu meclistir

AK Parti milletvekilleri ile iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Sizler, başka partilerde her biri kriz sebebi olan değişimleri suhuletle gerçekleştirdiniz. Sizler, darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler, terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Sizler, herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de, kimler hak edecek?” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ile iftar programında bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından istikrar ve güvenin sembolü olarak göreve başlayan 26. Dönem milletvekillerinin tarihî görevleri başarıyla yerine getirdiklerini söyledi.

“26. DÖNEM AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TERÖRLE MÜCADELEDE MİLLET VE DEVLETİN YANINDA YER ALDI”

26. Dönem AK Parti milletvekillerinin Türkiye’nin terörle mücadelesinde millet ve devletin yanında yer aldığını, parti içindeki nöbet değişimini örnek bir dirayetle gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde, millî iradeyi temsil görevi için Meclis’e koşarak, darbecileri şaşırttığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle şaşırdılar ki, üzerinize bomba yağdıracak kadar muvazeneyi kaybettiler. Buna rağmen, sokakları darbecilere dar eden milletimizin vekâletine halel getirmeyerek sonuna kadar direndiniz ve başardınız” diye konuştu.

Yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine en büyük darbenin bu dönemde vurulduğuna, aynı zamanda Türkiye’yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturacak adımların da bu dönemde atıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine, “Bunun için gereken Anayasa değişikliğini, tüm provakatif çabalara rağmen, kararlılıkla Genel Kurul’dan geçirip milletimizin onayına sundunuz. Bu süreçte, Meclis’te ortaya koyduğunuz birlik, beraberlik, dayanışma gerçekten takdire şayandı” şeklinde konuştu.

Bu dönemde yaşanan belli başlı gelişmelere de değinerek, milletvekillerine “Sadece başlıklarıyla anlatmanın dahi insanı heyecanlandırdığı tüm bu başarıları, sizler, Meclis’teki gayretlerinizle adeta ilmik ilmik ördünüz” şeklinde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de her biri reform mahiyetinde pek çok kanun tasarısı ve teklifinin, komisyonlarda tartışılarak ve genel kurulda görüşülerek hayata geçirildiğini hatırlattı.

“ERKEN SEÇİM FISILTISI, ADETA TÜPTEN ÇIKAN MACUN GİBİDİR”

16 Nisan’daki Anayasa değişikliğine göre mahalli seçimlerin 2019 Mart’ında, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise 2019’un Kasım’ında yapılmasının kararlaştırıldığını, kendilerinin de çalışmalarını bu takvime göre yürüttüklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Tabii bu süreçte, ana muhalefet partisi sık sık bize meydan okuyup erken seçim çağrısı yapıyordu. Ana muhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakârlığını iyi bildiğimiz için, bu çağrılara çok da itibar etmedik. Ancak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, çok farklı gerekçelerle böyle bir çağrıda bulununca, artık bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı, adeta tüpten çıkan macun gibidir; bir daha eski duruma döndürülemez.”

Erken seçim çağrısı, Cumhur İttifakında birlikte oldukları partiden geldiği için, bir karar verme mecburiyetiyle karşı karşıya kaldıklarını, yaptıkları istişarelerin ve görüşmelerin sonrasında bu konuyu ülkenin gündeminden bir an önce çıkartmaya karar verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler, henüz 1,5 yılınız olmasına rağmen, ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha fedakârlık yaparak, erken seçim kararını aldınız ve süreci başlattınız” diye konuştu.

“SİZLER, ÜLKEMİZİ YENİ BİR YÖNETİM SİSTEMİNE KAVUŞTURDUNUZ”

“Benim gözümde 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, birinci Meclis’ten sonraki ikinci kurucu Meclis’tir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler, başka partilerde her biri kriz sebebi olan değişimleri suhuletle gerçekleştirdiniz. Sizler, darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler, terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Sizler, herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de, kimler hak edecek?” dedi.

26. Dönem olarak, önlerinde son ve çok hayati bir imtihanın daha olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu imtihan, 24 Haziran seçimlerini, hem milletvekilliğinde, hem cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamaktır” diye ekledi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE, DİĞER TÜM SEÇİMLERDEN DAHA ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimize ve kendimize olan güvenimiz sayesinde, hiçbir mecburiyetimiz olmadığı hâlde, başarı çıtasını sürekli yükselttik. Cumhurbaşkanlığı görevine, en çok oyu alanın değil, oyların yarıdan fazlasını alanın seçilmesi şartını biz getirdik. Çünkü biz, ülkemizin sorunlarının ancak, milletimizin kahir ekseriyetinin sahip çıktığı, kendi temsilcisi olarak gördüğü bir cumhurbaşkanının yönetiminde çözülebileceğine inanıyoruz. Hayatımızda ne seçimden, ne de seçim başarısının çıtasının yüksekliğinden kaçtık. İşte bu sebeple, 24 Haziran seçimlerinde, diğer tüm seçimlerden daha çok çalışmak zorundayız. Türkiye’yi bu yeni yönetim sistemine kavuşturmak için çok çalıştık. Şimdi, tam da bu çabalarımızın semeresini göreceğimiz bir dönemde, herhangi bir aksiliğe meydan vermeden, sonuca ulaşmamız gerekiyor.”

AK Parti il kongreleri vesilesiyle gittiği şehirlerde milletin heyecanını, umudunu, sevgisini bizzat gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bu güzel iklimi, seçim tarihine kadar daha da tahkim ederek sürdürürsek, Allah’ın izniyle, 24 Haziran’dan zaferle çıkmamamız için bir sebep göremiyorum” sözlerine yer verdi.

Pazartesi günü milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edileceğine işarete ederek, salı gününden itibaren tüm milletvekillerinin ve milletvekili adaylarının sahaya inerek gece gündüz demeden çalışmaya başlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partilerde üstlenilen tüm görevler, millete ve ülkeye hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı dün başka arkadaşlarımız taşıyordu, bugün sizler taşıyorsunuz, yarın yine bir bölümünüz taşımaya devam edecek, ama mutlaka aramıza yeni isimler de katılacaktır” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ 2023’E KADAR İKİ KAT DAHA BÜYÜTECEĞİZ”

AK Parti’nin aynı zamanda davası olan bir parti olduğunu ve dava sahibi olmanın, özverili olmayı gerektirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bilhassa da Türkiye’nin içinden geçtiği şu kritik dönemde, Meclis’te olsun-olmasın, her bir arkadaşımın vereceği katkıya ihtiyacımız var. Seçimden sonra partimizin Büyük Kongresini yapacağız, orada da arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Yeni yönetim sisteminde bakanlıklardan üst düzey yöneticilere kadar pek çok alanda arkadaşlarımızın katkılarına ihtiyacımız olacak. Bir sonraki seçimdeki bayrak değişiminde, kendini yenilemiş, tazelemiş arkadaşlarımızı tekrar göreve davet etmemiz gerekecek. Dolayısıyla, sizlerden ricam, kendinizi sürekli yenileyerek, enerjinizi sürekli taze tutarak her an göreve hazır bulunmanızdır. Türkiye’yi geçtiğimiz 16 yılda 3,5 kat birlikte büyüttük bu kadro büyüttü. İnşallah, 2023’e kadar iki kat daha yine birlikte büyüteceğiz.”

Böyle büyük bir mücadelede bir Meclis grubunun değil, 10 Meclis grubu kadar çok bilgi, tecrübe, dirayet, sadakat sahibi arkadaşlara ihtiyaç duyduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerin bir kısmının 26. Dönem AK Parti milletvekilleri içinden çıkacağını söyledi.

Milletvekillerine, 26. Dönem Meclis çalışmalarında gösterdikleri gayret ve fedakârlık için şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dönem olarak, adınızı tarihe altın harflerle yazdırdığınızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.