DÜNYATÜRKİYE

Türkiye her alanda gelişirken, kendisine yatırım yapanlara da kazandırmış bir ülkedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, “Türkiye her alanda büyür ve gelişirken kendisine de yatırım yapanlara da kazandırmış bir ülkedir. Yatırımcıları ürkütmek, korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum mitingine katıldı. İstasyon Meydanında gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

 

“MİLLETİMİZ 24 HAZİRAN’DA YENİ YÖNETİM SİSTEMİYLE GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPMAYA HAZIRLANIYOR”

Bu milletin; Malazgirt’te Sultan Alp Arslan, İznik’te Selçuklu ile Söğüt’te Osmanlı ve Ankara’da Cumhuriyet ile 1950’de ise çok partili hayata geçişle güzel bir başlangıçlar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 24 Haziran’da yeni yönetim sistemiyle yine güzel bir başlangıç yapmaya hazırlandığını söyledi.

Almanya’da, Türk siyasi partiler için toplantı yapmayı yasaklayan bir karar alınmasına rağmen, HDP’ye Köln’de miting izni verilmesine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “İşte Avrupa’da PKK terör örgütünün, PYD, YPG’nin ön kuvveti durumunda olan HDP’ye meydanlara miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti’ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonda yer vermiyorlar. Niye? ‘Ne kadar engellersek o kadar’ diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte şimdi de Erzurum’dayız, Dadaşlar size yeter.”

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDEN GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Bölücü terör örgütü teröristlerinin bir dönem Erzurum’a musallat olduğunu; ancak dadaşların buna izin vermediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, terörle mücadelede Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlamasından sonra Afrin bölgesinde 4475, Kuzey Irak’ta 414, yurt içinde 398 teröristin etkisiz hâle getirildiği bilgisini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin ve milletimizin esenliği, güvenliği, huzuru, geleceği için gece-gündüz çalışan, canları pahasına bir mücadele ortaya koyan güvenlik güçlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Askerlerin ve pek çok kamu görevlisinin sahip olduğu, emeklilikte 3600 ek gösterge imkânını polislere, öğretmenlere, hemşerilere ve din görevlilerine de sağlayacaklarını ve bunu seçim beyannamesinde açıkladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlanan imkânlarda güvenlik korucularının da unutulmadığını, geçen yıl tamamı sigortalı hâle getirilen ve maaşları asgari ücret üzerine çıkarılan korucuların maaşlarında da iyileştirme yapılacağını sözlerine ekledi.

ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Geçtiğimiz 16 yılda ülke için yaptıkları hizmet ve yatırımların, yapacakları hizmet ve yatırımların teminatları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda Erzurum’da 22,5 milyar liralık yatırım yaptıklarına işaret ederek, eğitimde şehre 3032 adet yeni derslik, yükseköğrenim öğrencileri için 13 bin 741 kişilik yeni yurt kazandırdıklarını, spor solanları, futbol sahaları, kayak pistleri, gençlik merkezleri gibi spor kompleksleri inşa ettiklerini, sağlıkta ise 23’ü hastane toplam 85 sağlık tesisini hizmete sunduklarını aktardı.

Şehirdeki 49 kilometrelik bölünmüş yola 553 kilometre yol ilave ettiklerini, yapımları tamamlanan ve devam eden tünellerle şehrin çevre illerle ulaşımını kısalttıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında diğer alanlarda da yapılan yatırım ve hizmetlerden de örneklere yer verdi.

Önümüzdeki dönemde Erzurum’u daha çok hizmet ve yatırımla buluşturacaklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji konusunda da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Akım hattıyla alınan doğal gazda Uluslararası Tahkim Divanı’nın kararı sonucu, 2015 ve 2016 yılları için yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi ve 1 milyar dolar ödemenin iade edilmesi konusunda Rusya’yla mutabakata vardıklarını, 12 Haziran’da TANAP’ın açılışını da Eskişehir’de gerçekleştireceklerini açıkladı.

“GELECEĞE DAHA SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜMEK İÇİN MİLLETİMİZİN DESTEĞİNE TALİBİZ”

24 Haziran’da sadece bir Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekilinin seçilmeyeceğini, aynı zamanda yeni bir yönetim sistemine de geçileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurulduğumuz günden beri girdiğimiz her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran’da da sadece ve sadece milletimize güveniyoruz, Dadaşlara güveniyoruz. Geleceğe daha sağlam, daha güvenli, daha hızlı adımlarla yürümek için bir kez daha milletimizin desteğine talibiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi Cumhurbaşkanı adaylarının, seçildikleri takdirde şu anda projelendirilen ve yapımı devam eden yatırımları durduracakları yönündeki açıklamalarını hatırlattı ve devamında şunları söyledi: “Biz Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüzü, şimdi 2023’e kadar iki kat daha büyütmeyi hedeflerimizi söylüyoruz, onlar ne diyor? ‘Yatırımları durduracağız’, yani Türkiye’yi küçülteceğiz. Bir yandan yerli marka otomobil projemize karşı çıkıyor, öbür taraftan Almanya’da otomobil fabrikasına olan hayranlığını dile getiriyor; bu gaflet yahu. Bu lafı eden kişinin anlaşılan o ki Türkiye’nin yılda 28 milyar dolarlık ihracat yapan otomobil, kamyon, otobüs, traktör fabrikaları olduğundan haberi yok. 28 milyar dolar biz otomotiv ihracatından elde ediyoruz. Bu ne cehalet? Aynı şekilde ileri teknolojiyle üretim yapan savunma ve havacılık sektörümüzün ihracatının yaklaşık 3,5 milyar dolara ulaştığını da bilmiyor. Almanya’daki fabrikayı gezeceğine, git bizim otomobil fabrikalarını, Atak helikopterinin fabrikasını, insansız hava araçlarının yapıldığı tesisleri gez, gör bakalım Türkiye neler yapıyormuş.”

“TÜRKİYE’YE ESER DEĞİL ENKAZ VADEDENLERE PROJELERİMİZLE CEVAP VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Türkiye’ye eser değil enkaz vadedenlere, büyüme değil küçülme hesabı yapanlara biz cevabımızı projelerimizle, yatırımlarımızla vermeye devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, söyledikleri her şeyi inanarak söylediklerini, işinin ehli olan bir ekiple hazırlık yaptıklarını söyledi. Türkiye’yi yönetmeyi, partilerinin içindeki hizipleri yönetmekle karıştıranlara, milletin 24 Haziran’da ders vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milleti 24 Haziran’da yapmak için değil yıkmak için gelenlere cevap vermeye, bu ülkeye ve millete husumet besleyenlerin sözcülüğüne soyunanlara boylarının ölçüsünü vermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin kanlı ve sinsi saldırılarına karşı verdikleri samimi mücadelenin, Türkiye’nin beka mücadelesinin sembolü olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya beşten büyüktür diyerek küresel sistemin adaletsizliklerine karşı sesimizi yükseltmemiz, devletimizin erdemli duruşunun ifadesiydi. ‘One minute’ derken bunu düşünerek dedik. Her alanda tarihî başarılar kazandık, ama bu arada karşımıza çıkan engellerin çapı ve etkisi de arttı. Unutmayın, her zaferin bir bedeli var. Türkiye olarak bize 16 yılda kat ettiğimiz mesafenin bedelini ödetmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz beş yıl boyunca kesintisiz süren denemelerle önce kazanımlarımıza göz diktiler. Gezi olaylarından 15 Temmuz’a kadar her hadisenin amacı buydu. Hamdolsun önümüze çıkartılan engelleri milletimizle bir olup kükremiş sel gibi bentlerimizi aşarak çiğnedik. Onlar bizi farklılıklarımızı derinleştirerek bölüp parçalamaya çalıştı. Biz ise birliğimizi, beraberliğimizi daha da sıklaştırdık.”

Türkiye ekonomik olarak geriletilmeye çalışanlara, 7.4’lük rekor büyüme oranlarıyla cevap verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye her alanda büyür ve gelişirken kendisine de yatırım yapanlara da kazandırmış bir ülkedir. Yatırımcıları ürkütmek, korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar” ifadelerini kullandı.

“YERLİ VE MİLLÎ OLMAK DEMEK KENDİ PARAMIZA SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”

Son günlerde finans piyasalarında döviz kurları üzerinden oynanan oyunu da kısa sürede boşa çıkaracaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Küresel sisteme entegre şekilde çalışan finans piyasaları maalesef bu tür manipülasyonlara açık olabiliyor. Ben de diyorum ki; ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız, bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz ve elimizdeki araçlarla bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve millî olmak demek, önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir. Milletimden benim ricam şudur: Dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır. Paralarını gidip dolara, bilmem avroya yatırmasınlar, paranızla yolunuza devam. Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinden de, kambiyo rejiminden de geri dönmeyecektir. Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz. Ve ekonomide asıl gündemimize odaklanmış bir şekilde yola devam edeceğiz.”

Bağımsız ve özgür olmanın, haysiyetli duruş sergilemek demek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrağımızla, ezanımızla, vatanımızla, devletimizle birlikte ekonomimize de sahip çıkmak demektir. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza ne kadar hassasiyetle sarılıyorsak, ekonomimize de o derece titizlikle sarılacağız. Büyük ve güçlü Türkiye davasını kazanmanın yolu buradan geçiyor” sözlerine yer verdi.

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.