DÜNYATÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke hâline getiremeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde yaptığı konuşmada, “Van’dan ilan ediyorum; bir daha hiçbir güç Türkiye’yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke hâline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, ekonomide, altyapıda, yatırımlarda geldiği seviyesinin gerisine götüremeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Van mitingine katıldı. Beşyol Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

 

“DEPREMDEN SONRA DEVLET OLARAK TÜM İMKÂNLARI KULLANARAK VAN’I AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK”

Vanlıları selamlayan ve meydandaki coşkunun kendileri için en büyük moral kaynağı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vanlılarla arasında kalpten kalbe giden bir yol olduğunu ve bu yolu ancak yüreği Van için, Türkiye için aşkla çarpanların görebileceğini söyledi.

Türkiye’de milletin arasında nifak sokmaya çalışanların yıllarca; sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt diyerek ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalıştığını bu kavgalar nedeniyle nice hayatların karardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kavgaların hepsinin Türkiye üzerinden hesapları olanların oyunları olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van depreminden sonra devlet olarak tüm imkânları kullanarak Van’ı ayağa kaldırmak için çalışırken birilerinin de kendi senaryolarını sahneleyerek, yapılan işleri engellemeye çalıştığını anlatarak, terör örgütünün çukurlar kazarak şehri yaşanmaz hâle getirmeye çalıştığını, insanların mahremlerine, evlerine girerek herkesi istismar ettiğini sözlerine ekledi.

“VAN’DA ÜRETİMİ, TURİZMİ VE İSTİHDAMI GELİŞTİRECEK ADIMLAR ATACAĞIZ”

Terör örgütü PKK’nın 1995 yılında Gürpınar’da mezra basıp 7’si kadın ve çocuk 12 kişiyi hunharca bunlar öldürdüğünü, 1996 yılında Tatvan’da yol kesip 2 masum vatandaşı katlettiğini ve 1998 yılında lise öğrencilerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şayet bu teröristleri inlerinde kıstırıp yok etmiş olmasak, her gün Van’da ve diğer şehirlerimizde masum insanların kanını dökecekler. Sınır ötesinde bunları adım adım takip edip kıpırdayamaz hâle getirmesek, yaşattıkları acılarla baharlarımızı kışa çevirecekler. Biz ülkemizdeki tüm kesimler gibi Kürt kardeşlerimizin hem geri kalmışlık hem hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. Öyle ki, daha önce hiç kimsenin adını bile anmaya cesaret edemediği reformları, her türlü riski göze alarak, kısa süre içerisinde hayata geçirdik. CHP zihniyetinin kangrene çevirdiği pek çok meselemizi hamdolsun hal yoluna koyduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde eksikliklerin daha hızlı şekilde giderileceğini, Van’ı daha büyük yatırımlarla buluşturacak, üretimi, turizmi, istihdamı geliştirecek adımları atacaklarını bildirdi.

“Bugün Türkiye’de kim derse ki hak ve özgürlükler kısıtlanıyor, bunlar doğru değil” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün herkesin kendi dilinde propaganda yapabildiğini, herkesin ana dilinde konuşma hürriyetine kavuştuğunu kaydetti.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunun ve herkesin hak arama yollarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna rağmen hakkını, hukukunu elde etmekte zorlanan varsa, valim buradadır, ben buradayım. Ülkemiz artık hiç kimsenin bu konuları istismar etmeyeceği bir olgunluk seviyesine ulaşmıştır. Haberleşme ve medya imkânlarının böylesine geliştiği bir toplumda, hiçbir şeyin gizli saklı kalması mümkün değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan, Van’dan ilan ediyorum; bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke hâline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, devletinin vatandaşlarını tehdit olarak gördüğü bir ülke hâline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, ekonomide, altyapıda, yatırımlarda geldiği seviyesinin gerisine götüremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, gencecik fidanların her gün toprağa düştüğü, anaların ağladığı, yüreklere ateş üstüne ateş düştüğü bir ülke hâline dönüştüremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi, herkesin birbirine şüpheyle, kem gözle, husumetle baktığı, birbirinden şüphe ettiği bir ülke hâline dönüştüremeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“17 YILDIR TÜRKİYE’Yİ ESER VE HİZMETLERLE DONATTIK”

Türkiye’de artık birliğin, beraberliğin, kardeşliğin konuşulacağını, 2023 hedeflerine nasıl ulaşılacağının, yatırımların, istihdamın tartışılacağını Türkiye’nin vatandaşı olmanın huzuru ve sevincinin konuşulacağını dile getirerek 31 Mart seçimlerinin bu noktada çok önemli olduğunu, vatandaşların sadece belediye başkanı seçmek için değil evlatlarına nasıl bir ülke bırakacağı kararını verecekleri bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı sıkıntılara yol açanlar, 31 Mart’ta karşımıza çıkan ittifakı kuranlardır. Bu öyle bir ittifak ki, perde arkasında liste pazarlığı yapanlar milletin karşısında bir araya gelemiyorlar. Bu öyle bir ittifak ki, Van’da başka, İstanbul’da başka, Diyarbakır’da başka Ankara’da başka konuşuyor, başka davranıyor, başka hareket ediyor. Bu öyle bir ittifak ki, tıpkı bukalemun gibi doğuda başka batıda başka kılığa giriyor. Bu öyle bir ittifak ki, Kandil’den Pensilvanya’ya kadar herkesin desteğini alıyor, ama bunu bir tek partilerin başındakiler kabul etmiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yıldır Türkiye’yi eser ve hizmetlerle donattıklarını, bundan sonra da Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için destek istediklerini ifade ederek Van’a yayılan yatırımların yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izletti.

VAN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Van’a 17 yılda 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını, şehri modern okullar, gençlik merkezleri, spor alanlarıyla donattıklarını, millet bahçeleri yaparak her yaştan insanın huzur içinde vakit geçireceği alanlar oluşturduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentteki tüm gariplere sahip çıkarak, devletin “kimsesizlerin kimsesi” olduğunu gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Şehirdeki sağlık tesislerini Avrupa ülkelerinden daha ileri standartlarda hizmet verecek kaliteye ulaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’nın teşebbüs edip başaramadığı sağlık reformunu biz 15 yıldır bilfiil uyguluyoruz ve sürekli geliştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Van depreminin ardından şehrin bir bölümünü yeniden inşa ettiklerini, 25 bin konut inşa ederek adeta Van şartlarında 150 bin nüfuslu yeni bir şehir kurduklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’ın su ve ulaşım sorununun devlet tarafından çözüldüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da ulaşım alanında gerçekleştirilen yatırımları hatırlatarak yol inşaatlarının uzun sürmesinin terör örgütünden kaynaklandığını, kimi zaman şantiyeleri basıp araçları yakan, kimi zaman işçileri öldüren, müteahhitleri tehdit eden terör örgütünün vatandaşları mahrum etmek için çok uğraştığına dikkati çekti.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNİ TEŞVİK ETMEK İÇİN YENİ BİR DESTEK PROGRAMI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Tüm küçükbaş hayvan yetiştiricilerine bir müjde vermek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek için ‘Herkese Yeni Bir Küçükbaş Projesi’ adıyla yeni bir destek programını hayata geçiriyoruz. Hâlen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına 25 lira destek ödemesi yapılıyor, buna ilave olarak önümüzdeki yıldan itibaren dişi kuzu ve oğlaklardan damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapmaya başlayacağız” müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürütülen çalışmalarla 32 milyonu bile bulmaya küçükbaş hayvan sayısını 46 milyonun üzerine çıkardıkları bilgisini paylaşarak, bu projeyle küçükbaş hayvan varlığını 84 milyona yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

“TÜM GÜCÜMÜZLE, TÜM İMKÂNLARIMIZLA VAN’A HİZMET EDECEĞİZ”

Van’da üretilen tekstil ürünlerini tüm dünyaya ihraç edecek fırsatları oluşturacaklarını, Erciş’teki Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji ve yol sorununu 13 milyon liralık bir kaynakla çözeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm gücümüzle, tüm imkânlarımızla Van’a hizmet edeceğiz. Bu kardeşiniz 4,5 yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin başında mı? Cumhurbaşkanı mı? Burada özellikle Büyükşehir Belediye başkanımızın AK Partili olması, ilçelerdeki belediye başkanlarımızın AK Partili olması bana ayrı bir güç katacak. Cumhurbaşkanı olarak şahsım, Büyükşehir olarak Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, üçlü olarak üçayak el ele vereceğiz ve Van’ı yeniden ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Vanlılardan; başka şehirlerde yaşayan akrabalarını, dostlarını arayarak Cumhur İttifakı ve AK Parti adaylarına destek olmaları ve mutlaka sandığa giderek oy kullanmaları konusunda uyarmalarını istedi.

 

TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,AKARYAKIT DAĞITIM ŞİRKETLERİ,AKARYAKIT BAYİLERİ ,PATRONLAR GAZETESİ,TÜRK İŞ DÜNYASI ,PATRONLAR DERGİSİ,DEV YATIRIMLAR ,ENERJİ SEKTÖRÜ -TÜRKİYE ,GENÇ PATRONLAR ,ENERJİ MEDYASI ,
Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.