DÜNYATÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’da Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na Katıldı

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katıldı.

Zagulba Sarayındaki toplantı öncesi bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ve bugün gerçekleştirdikleri görüşmelerle Türkiye-Azerbaycan arasındaki kardeşliğin, dostluğun ne denli ileri bir seviyeye taşındığını heyecanla müşahede ettiklerini söyledi.

Açılışını yaptıkları Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın, halklarımızın artık sadece Kars’tan Bakü’ye değil, inşallah Pekin’e kadar, oradan Londra’ya kadar gittikleri günleri de hep beraber görürüz, onların dualarına bizler de sahip oluruz” dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın da hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından başlayan toplantıya; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.