DÜNYATÜRKİYE

“16 yıldır Türkiye’yi hizmet siyasetiyle kalkındırdık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, “Tek taahhütleri yatırımları durdurmak, tek projeleri Türkiye’yi eski günlerine döndürmek olan adaylar, sizce Türkiye’yi geleceğe taşıyabilir mi? Bakkal dükkânınızı çırağa teslim eder misiniz? O zaman bu muhteşem ülkeyi, koskoca Türkiye’yi bu çıraklara nasıl teslim edeceksiniz?” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin mitingine katıldı. Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamlayarak kendisine gösterilen ilgi ve coşku için Mersinlilere teşekkür etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin ısrarla Türkiye’yi karalamaya, milletin moralini bozmaya çalıştığını söyleyerek, “Hâlbuki biz Türkiye’de işlerin nasıl gittiğini anlamak için Mersin’e bakıyoruz. Toroslardaki Yörük çadırlarının üzerinde eğer duman tütüyorsa, meralarında hayvanlar otlamaya devam ediyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. Tarsus’taki fabrikaların, limandaki vinçlerin sesleri kesilmiyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. Tüm renkleri ve zenginlikleriyle Mersin halkı huzur ve esenlik içinde yan yana yaşıyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir” şeklinde konuştu.

“BİZ YAPAMAYACAĞIMIZI VADETMEDİK”

Konuşmasında 16 yıldır bu ülkeyi hizmet siyasetiyle kalkındırdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde de yola aynı şekilde devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda Mersin’e 31 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde, 4 bin 475 adet yeni derslik yaptık. Yükseköğrenim öğrencileri için 5 bin 527 kişilik yurtlar açtık. Önümüzdeki üç yıl içinde bin kişilik bir yurt daha açıyoruz. İlimize bir üniversite daha kazandırdık. 2013 Akdeniz Oyunları vesilesiyle Mersin’e 25 bin kişilik bir stadyum kazandırdık. Hemen şu yanımızdaki Tevfik Sırrı Gür stadını da Mersin’e bir millet bahçesi yapıyoruz. Biz yapamayacağımızı vadetmedik. Sağlıkta 13’ü hastane olmak üzere toplam 35 sağlık tesisi yaptık. Mersin’e kazandırdığımız sağlık tesislerinin en önemlisi, hiç şüphesiz bin 300 yataklı şehir hastanemizdir. 15 ayda kaç kişi buradan hizmet aldı biliyor musunuz? 3,5 milyon kişi hizmet aldı.”

“YIKIM EKİBİ GİBİ GÖZLERİNİ KÖPRÜLERİMİZE, YOLLARIMIZA, YATIRIMLARIMIZA DİKTİLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin adaylarının şehir hastanelerine karşı olduklarını, hatta ellerine fırsat geçerse kapatacaklarını söylediklerini hatırlatarak “Biz proje ekibimizle çalışıyoruz, onlar biraraya gelip yıkım ekibi olarak gözlerini köprülerimize, yollarımıza, hastanelerimize, okullarımıza, hatta tüm yatırımlarımıza dikmiş durumdalar” diye konuştu.

MERSİN’E YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Mersin’e yapılan yatırımları anlatmaya şöyle devam etti: “Şehir hastanemizle yetinmedik, şimdi 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi’nin yapımına da başladık, bugün temeli attık. 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesi’yle birlikte 7 adet sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. TOKİ kanalıyla Mersin’de 3718 konutu bitirdik. Mersin’in bölünmüş yol uzunluğunu 2 katına çıkartarak 540 kilometreye ulaştırdık. Hâlen Mersin’de yatırım bedeli 8 katrilyon 315 trilyon lira olan 19 yol projesinin yapımı devam ediyor.”

Mersin’le Antalya arasını bağlayan Akdeniz sahil yolu tamamlandığında 10 saatlik seyahat süresinin 4 saate düşeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu yolun Mersin sınırlarında bulunan, 227 kilometrelik kesiminin 194 kilometresi tamamlandı, projeyi inşallah 2021 yılında bitiriyoruz. Maliyeti 1,5 milyar lirayı aşan Silifke-Mut yolunun yapım çalışmaları sürüyor. Bu güzergâhta da 112 kilometrelik bölünmüş yol projemizin 59 kilometresini ve 1 kilometrelik tüneli tamamladık. Adana-Mersin otoyolunu Taşucu’na kadar uzatıyoruz, yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkıldı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda demir yollarında da Mersin’e çok büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyerek “Adana-Mersin demir yolunu yeniledik, seyahat süresini eskiye göre yarı yarıya düşürdük. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Hattın Adana-Mersin ile Osmaniye-Adana arasındaki kesimini inşallah önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu hat daha sonra Şanlıurfa’ya, Mardin’e kadar uzanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye demir yolu hattını modernize ediyoruz. Ayrıca, Mersin-Silifke arasını da hızlı tren hattına bağlamayı planlıyoruz” dedi.

“CHP’NİN AÇIKLAMALARINDA TERÖRLE MÜCADELE DUYDUNUZ MU?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunarak devam etti. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluk elde edememesi sebebiyle 7 Haziran’da ortaya çıkan kaosu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Terör örgütlerinin fırsattan istifadeyle nasıl ülkemizin üzerine çullandıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP’nin konuşmalarında, açıklamalarında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ’yle mücadele duydunuz mu? Niye? Çünkü beraberler, beraberler. Ülkemiz içindeki eylemler yanında, sınırlarımızın ötesinden de nasıl tacize uğradığımızı hatırlıyorsunuz değil mi? Sınır şehirlerimize düşen roketleri, atılan kurşunları, bu yüzden şehit olan, yaralanan, malı-mülkü zarar gören vatandaşlarımızı hatırlıyorsunuz değil mi? Uluslararası alanda ülkemizin hemen nasıl ablukaya alındığını, alınmaya çalışıldığını hatırlıyorsunuz değil mi? Kimlerin ağızlarından salyalar akıtarak ülkemizi ve milletimizi tehdit ettiklerini hatırlıyorsunuz değil mi?”

Cumhurbaşkanı olarak anayasadan aldıkları yetkilerle ülkemizi bu sıkıntılı süreçten sağ salim çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen gereken adımları atıp, 1 Kasım’da seçimleri tekrarlayarak istikrarı yeniden sağladıklarını dile getirdi.

“24 Haziran seçimlerinde sandıklarda öyle bir gayret gösterelim ki, işimizi ikinci tura falan bırakmayalım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ve özellikle de bölgemiz tarihî bir değişim dönüşüm sürecinden geçerken, Türkiye’nin en küçük bir belirsizliğe, istikrarsızlığa, kaosa tahammülü olmadığının altını çizdi.

“TEK PROJELERİ TÜRKİYE’Yİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEK”

Bugün Türkiye’nin yeni bir seçimin arifesinde olduğunu ve birilerinin aynı oyunun peşinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yenilen pehlivan misali bir türlü bunlar güreşe doymadılar. Türkiye’yi durdurmak için vesayeti kullandılar. Terör örgütlerini sahaya sürdüler; olmadı. Siyaset mühendislikleri de sonuç almaya çalıştılar. Sokakları karıştırmayı denediler; olmadı. Darbeye bile teşebbüs ettiler, yine olmadı. Sürekli yaptıkları gibi, bugün de ekonomiyi silah olarak kullanıp bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Her seçimde tıpkı 7 Haziran gibi umutlandılar, hevese kapıldılar, kendi kendilerine bu sefer Türkiye’yi teslim alacağız ümidiyle birilerini öne sürdüler. Bugün de cumhurbaşkanı adayı olarak karşınıza gelenler var. Tek taahhütleri yatırımları durdurmak, tek projeleri Türkiye’yi eski günlerine döndürmek olan bu adaylar, sizce Türkiye’yi geleceğe taşıyabilir mi? Bakkal dükkânınızı çırağa teslim eder misiniz? O zaman bu muhteşem ülkeyi, koskoca Türkiye’yi bu çıraklara nasıl teslim edeceksiniz?” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 131 yeni üniversite açmışız, bunların niyetini görüyorsunuz değil mi? Hepsini kapatmak. Biz 634 bin kişilik yeni yurtlar yapmışız, bunlara kalsa evlatlarımızı yeniden sokakta bırakacaklar. Biz kredi-burs rakamını 470 liraya çıkarmışız, bunlara kalsa yeniden 45 liraya düşürüp gariban çocuklarının eğitim hakkını ellerinden alacaklar. Biz geniş bant internet abonesi sayısını 3 binden 69 milyona çıkarmışız, bunlara kalsa manyetolu telefonu bile milletimize çok görecekler. Biz 817 bin konut yaptık, bunlara kalsa yenisini yapmak bir yana milletin mevcut evini bile başına yıkacaklar. Biz 130 bin yeni yatak kapasiteli modern hastaneler yapmışız, bunların niyeti milleti o eski hastaneler var ya, oraya döndürmek. Doktoru olmayan, ilacı olmayan dört duvardan ibaret hastanelere yeniden mahkum etmek. Biz 540 bin yeni sağlık personeliyle hizmet kalitesini yükseltmişiz, bunlara kalsa hasta bakıcıların doktorluk yaptığı eski günlere geri dönecekler.”

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.