DÜNYATÜRKİYE

“24 Haziran’dan sonra daha büyük hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapımı tamamlanan Sergi Salonu’nda düzenlenen iftarda, muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim işimiz Türkiye’ye eser kazandırmaktır. Ülkemize kazandırdığımız eserler bizim milletimiz nezdindeki ibra ve beraat belgelerimizdir. İnşallah 24 Haziran’dan sonra daha büyük, daha iddialı hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında muhtarlar ile bir araya geldi. Yapımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda düzenlenen iftarda 47. kez muhtarlar ile buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına “Güzel bir eseri ülkemize, milletimize kazandırmaya bizleri vesile kıldığı için Allah’ımıza hamdolsun. Ve bu ilk iftar soframızda muhtar kardeşlerimle burada bir arada olma fırsatını bizlere verdiği için Allah’ımıza hamdolsun” sözleriyle başladı.

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SERGİ SALONU’NU SİZLERİN TEŞRİFİYLE HİZMETE AÇTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat ve Zonguldak’tan gelen muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bu toplantımızı gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin en yeni birimi olan bu sergi salonumuzu ilk defa sizlerin teşrifiyle hizmete açmış bulunuyoruz. Salonumuzun hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Bu güzel eserin ülkemize ve Külliyemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı, mimarından mühendisine kadar, işçi kardeşlerime kadar herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç buçuk yıl zarfında yaptıkları 46 toplantı ile 50 bini aşkın muhtarın ancak yarısını ağırlayabildiklerini belirterek, 2 bin 500 kişilik bu yeni salon ile daha fazla sayıda muhtar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelebileceklerini belirtti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KÜTÜPHANESİ 24 SAAT AÇIK OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tıpkı camimiz, kongre ve kültür merkezimiz, hemen yan tarafta şu anda inşası yakında tamamlanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi gibi, sergi salonumuzun da Ankara’nın ve ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi de bittiği zaman, orada 5 milyon cilt kitap olacak. 24 saat halkımıza açık olacak. Gençlerimiz 24 saat orada gelip dersini çalışabilecek, kitap okuyacak. Orada kekini, çayını, kahvesini ücretsiz olarak alacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde üst taraftaki ana bina ve iki bloğun sadece Cumhurbaşkanlığının hizmetlerine mahsus olduğunu, diğer bölümlerin tamamının ise milletin kullanımına açık olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, zaten şu an itibarıyla yaklaşık 1 milyon, 1,5 milyon cilde yakın kitap elimizde var, daha da geliyor. Ve bunu sadece ulusal değil, uluslararası bazda bu kütüphanemiz ses getirecek. Benzerini İstanbul’da da eski Rami Kışlası var, Rami Kışlası’nı da yine aynen burası gibi kütüphaneye dönüştürüyoruz. Orası da 7 milyon cilt kitap alacak şekilde yapılıyor, onu da bitireceğiz inşallah.”

“AŞEVİMİZ DE TARİHİMİZDEKİ ÖNEMLİ BİR GELENEĞİN YAŞATILMASINA VESİLE OLACAK”

Millet Camii’nin şehir içinden ve dışından gelen vatandaşlarla günde beş vakit boş kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Kongre Merkezi’nin de pek çok önemli toplantıya, etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirtti. Sergi Salonu’nun pek çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasite ve donanıma sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine bu bina bünyesinde yer alan aşevimiz de tarihimizdeki önemli bir geleneğin yaşatılmasına vesile olacak. Gerçekten muhteşem bir aşevimiz var. Mutfak tek kelimeyle muhteşem, o hizmetleri burada göreceğiz” dedi.

“BİZİM İŞİMİZ TÜRKİYE’YE ESER KAZANDIRMAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim işimiz Türkiye’ye eser kazandırmaktır. Ülkemize kazandırdığımız eserler bizim milletimiz nezdindeki ibra belgelerimizdir, beraat belgelerimizdir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini satmaktan, yıkmaktan, kapatmaktan bahsedenler, önce gelsinler, buradaki şu eserleri bir görünsünler, burada verilen hizmetleri de incelesinler. Kendilerinin ömrü hayatlarında geride bıraktıkları böyle bir eser var mı, önce bunu söylesinler.”

Yıkmakla ülkenin kalkınmayacağını, kapatmakla millete hizmet verilmeyeceğini, Türkiye’yi geri götürmekle muasır medeniyet seviyesine ulaşılmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hele hele yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, elde edilecek hiçbir başarı olmaz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla başladığımız, ardından Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığıyla sürdürdüğümüz şekilde milletimize eser kazandırmaya, hizmet vermeye devam edeceğiz. İnşallah 24 Haziran’dan sonra daha büyük ve daha iddialı hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında muhtarlardan Türkiye’nin 16 yıl önceki hâliyle bugünkünü karşılaştırmalarını isteyerek şunları kaydetti: “Eğitimde Cumhuriyet tarihinin ilk 79 yılında ne kadar derslik yapıldı biliyor musunuz? 343 bin 79 yılda, biz ise 16 yılda 284 bin dersliği ülkemize kazandırdık. Hükûmete geldiğimizde, bakın bu da çok önemli, ülkemizde ne kadar öğretmen vardı biliyor musunuz? 526 bin. Biz 16 yılda buna 585 bin öğretmen daha ilave ettik. Bu yıl atanacak 20 bin öğretmenle sayı 605 bine çıkacak. Şu anda okullarımızda 905 bin öğretmen görev yapıyor. Şu anda üniversite sayımızı biz 76’dan 131 ilaveyle 207’ye çıkardık. Şu anda üniversite olmayan ilimiz yok. Üniversitelerimizde öğretim sayısını da 34 binden 76 bine çıkardık.”

“EN BÜYÜK DEVRİMLERDEN BİRİNİ SAĞLIKTA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 278 bin olan sporcu sayısını 8 milyon 368 bine çıkardıklarını belirtti. Göreve geldiklerinde internet abonesi sayısının 3 bin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an bu sayının 69 milyona ulaştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “TOKİ kanalıyla yapılan toplam konut sayısı 43 bindi, biz buna 817 bin daha ilave ettik. En büyük devrimlerden birini sağlıkta gerçekleştirdik. Hastanelerimizde toplam 164 bin yatak vardı ve bunların çoğu koğuş sistemi sebebiyle adeta insanların üst üste istif edildiği yerlerden oluşuyordu. Biz sadece bunları dönüştürmekle kalmadık, aynı zamanda çoğu nitelikli sınıfta 130 bin modern yatak ilave ettik. Sağlık çalışanlarının sayısı 378 bin iken biz 530 bin yeni sağlık çalışanını daha göreve başlatarak bu sayıyı 917 bine çıkarttık. MR’ından tomoğrafisine, ambulansına kadar her türlü aracı gereci 5 kat, 10 kat artırdık.”

Muhtarlara “Ulaşımdaki devrimi buraya gelirken bizzat yaşayarak gördünüz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunu 6100 kilometreden 16 senede 19900 kilometre ilaveyle 26 bin kilometreye, çıkarttıklarını, otoyollara 943 kilometre ilave yaptıklarını bildirdi.

“VERECEĞİMİZ İKRAMİYELERLE EMEKLİLERİMİZE ÇİFTE BAYRAM YAŞATACAĞIZ”

Tarımda kendi dönemlerinde verilen desteklerin geçmişle mukayese bile edilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arazi toplulaştırma çalışması bizden önce 450 bin hektar alanda uygulanmıştı, biz 6 milyon hektar alanda daha bu projeyi gerçekleştirdik. Sosyal yardımlara baktığımızda, 2002’de toplam 2 katrilyon lira kaynak kullanılmıştı. Biz geçen yıl 38 katrilyon lira kaynağı bu amaçla milletimizin emrine sunduk. Çalışanlarımızın yanı sıra, emeklilerimizin ücretlerini de insanca yaşayabilecekleri seviyelere çıkarttık. Şimdi bayramlarda vereceğimiz ikramiyelerle emeklilerimize çifte bayram yaşatacağız. Muhtarlarımıza da çok önemli hizmetlerimiz oldu, maaşlarından sosyal güvenlik primlerine, muhtarlık binalarından silah ruhsatlarına kadar her konuda muhtarlarımızın taleplerin karşıladık” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda “Sizlerden eski Türkiye manzaralarıyla işte bu hizmetleri karşılaştırmanızı ve ortaya çıkan tabloyu herkese anlatmanızı rica ediyorum” diyerek şunları söyledi: “Çünkü biz yükselen bir Türkiye istiyorsak, benim sizin desteğinize ihtiyacım var ve muhtarlarımızla bunu başaracağımıza inanıyorum. Özellikle gençlerimizin bu gerçekleri çok iyi bilmesini sağlamalıyız. Bu işlerin öyle esip gürlemekle, aklına geleni kürsüden söylemekle olmadığını anlatmalısınız. Bu işlerin proje işi olduğunu, ekip işi olduğunu, azim işi olduğunu, hepsinden önemlisi inanç işi olduğunu anlatmalısınız. Biz boşuna ‘iman varsa imkân vardır’ demiyoruz. Türkiye’yi 16 yılda nasıl üç buçuk kat büyütmüşsek, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütmekte kararlıyız, yeter ki milletimizin desteği bizimle olsun, yeter ki muhtarlarımız yanımızda olsun.”

Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

seers cmp badge
Close

ilan blok Tespit

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olmayı düşünün.